Indické kari
Kuřecí prsa | 2 ks |
Červená chilli paprička menší (možno i vynechat) |
1 ks |
Zelená paprika | 1 ks |
Cibule | 1 ks |
Česnek | 5 stroužek |
Olivový olej | 1 lžíce |
Kurkuma | 1 lžička |
Kari | 3 lžička |
Tandoora (koření - Tandoori Masala) |
2 lžička |
Sůl | 1 lžička |
Smetana 12% (možno i kokosové mléko) |
1 kelímek |
Bramborový škrob | 3 lžička |
Postup přípravy:
Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky - zachovají si tak šťavnatost. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Česnek a chilli papričku nakrájíme na plátky.
Postup: Na oleji krátce posmažíme cibulku a pak přidáme kuřecí kousky. Počkáme, než se masíčko zavře (2-3 minutky) a přidáme chilli papričku a část česneku a ještě chvilku opékáme. Přidáme koření (množství dle chuti) a dáme pozor, aby se nespálilo. Pokud chcete více omáčky (doporučuji) přidejte kuřecí/zeleninový vývar a pak smetanu. Přidáme nakrájenou papriku - měla by se jen prohřát, zůstat křupavá. Prohřejeme a abychom omáčku neměli příliš řídkou, rozmícháme škrob ve vodě, přilejeme a provaříme.
Příloha: rýže nebo indický chléb