Indické kari

08.07.2014 16:54
 

 
Ingredience                                na 4 porce
Kuřecí prsa 2 ks
Červená chilli paprička 
menší (možno i vynechat)
1 ks
Zelená paprika 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 5 stroužek
Olivový olej 1 lžíce
Kurkuma 1 lžička
Kari 3 lžička
Tandoora 
(koření - Tandoori Masala)
2 lžička
Sůl 1 lžička
Smetana 12% 
(možno i kokosové mléko)
1 kelímek
Bramborový škrob 3 lžička

Postup přípravy:


 
 
 

Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky - zachovají si tak šťavnatost. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Česnek a chilli papričku nakrájíme na plátky.

Postup: Na oleji krátce posmažíme cibulku a pak přidáme kuřecí kousky. Počkáme, než se masíčko zavře (2-3 minutky) a přidáme chilli papričku a část česneku a ještě chvilku opékáme. Přidáme koření (množství dle chuti) a dáme pozor, aby se nespálilo. Pokud chcete více omáčky (doporučuji) přidejte kuřecí/zeleninový vývar a pak smetanu. Přidáme nakrájenou papriku - měla by se jen prohřát, zůstat křupavá. Prohřejeme a abychom omáčku neměli příliš řídkou, rozmícháme škrob ve vodě, přilejeme a provaříme.

Příloha: rýže nebo indický chléb