Indické placky

08.07.2014 17:01

Ingredience

na  porce 
  • NA POTŘENÍ

    
     
    máslo
  • PODLE CHUTI

    
     
    mletý černý pepř
  • TĚSTO

    
    1 - 2 lžic
    rostlinný olej
    
    0,5 lžičky
    sůl
    
    500 g
    polohrubá pšeničná mouka
    

    Postup přípravy receptu

     

    V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, 200 ml vlažné vody a vypracujeme tuhé těsto.

    Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi.

    Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem.

    Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.