Indické placky
08.07.2014 17:01
Ingredience
-
NA POTŘENÍ
-
PODLE CHUTI
-
TĚSTO
- 1 - 2 lžic
- rostlinný olej
- 0,5 lžičky
- sůl
- 500 g
- polohrubá pšeničná mouka
Postup přípravy receptu
V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, 200 ml vlažné vody a vypracujeme tuhé těsto.
Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi.
Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem.
Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.