Čínská pikantní polévka

15.07.2014 12:25

Ingredience

  • solamyl 1,5 lžíce
  • bílé zelí 300 g
  • kuřecí maso 200 g 
  • cibulka s natí 
  • olej 2 lžíce 
  • masový vývar 1,2 l 
  • sušené houby 1hrst 
  • vajíčko 
  • sůl 
  • sójová omáčka 2 lžíce 
  • mleté chili 1 lžička

Příprava jídla

Houby namočíme do studené vody a solamyl rozpustíme v malém množství vlažné vody. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na trošce oleje. Zalijeme masovým vývarem a přidáme mleté chili. Dále přidáme nahrubo nastrouhané zelí a máčené houby. Vaříme 20 minut. Ochutíme sójovou omáčku a osolíme dle chuti. Před koncem varu přidáme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí a přilijeme solamyl. Chvíli povaříme a můžeme podávat. jenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl. Na konec rozklepneme do polévky jedno vajíčko a zamícháme. Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme podávat.