Čínská pikantní polévka
15.07.2014 12:25
Ingredience
- solamyl 1,5 lžíce
- bílé zelí 300 g
- kuřecí maso 200 g
- cibulka s natí
- olej 2 lžíce
- masový vývar 1,2 l
- sušené houby 1hrst
- vajíčko
- sůl
- sójová omáčka 2 lžíce
- mleté chili 1 lžička
Příprava jídla
Houby namočíme do studené vody a solamyl rozpustíme v malém množství vlažné vody. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na trošce oleje. Zalijeme masovým vývarem a přidáme mleté chili. Dále přidáme nahrubo nastrouhané zelí a máčené houby. Vaříme 20 minut. Ochutíme sójovou omáčku a osolíme dle chuti. Před koncem varu přidáme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí a přilijeme solamyl. Chvíli povaříme a můžeme podávat. jenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl. Na konec rozklepneme do polévky jedno vajíčko a zamícháme. Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme podávat.