Švédská jídla

Treska po švédsku

08.07.2014 16:47
Čas přípravy 1 hodina Počet porcí 4 porce Ingredience 2 velké filety z tresky ( nebo 4 menší ) 1 větší pórek 4-5 mrkví 2 zakysané smetany strouhaný sýr sůl petř čerstvý nebo mražený kopr olej, máslo Doporučená příloha rýže nebo vařené brambory Postup Pórek nakrájíme na...

Masové kuličky

08.07.2014 16:41
INGREDIENCE NA MASOVÉ KULIČKY: 300 g mletého hovězího masa 300 g mletého vepřového masa 1 šťastné vejce 100 ml mléka 75 g strouhanky 1 velká cibule 1 lžíce ghí nebo olivového oleje hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, kopr, pažitka, libeček) velká špetka mořské...

Švédský rebarborový koláč

08.07.2014 16:31
vejce 2 ks cukr krystal 1,5 dcl hladká mouka 1,5 dcl oloupaná a nakrájená rebarbora (kousky 1 cm) 2 - 3 stonky cukr krystal na posypání 100 g máslo 50 g Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů. Formu na koláč vymažte máslem. Vejce a...