Finská jídla

Tuňákové karbanátky

17.07.2014 09:33
Ingredience 10 slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, šťáva z půlky citrónu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl a pepř. Příprava Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robou i s kukuřicí a rozmixujeme...

Losos s křenovou omáčkou

16.07.2014 17:02
Ingredience 4 plátky lososa po 180 g, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, 20 g másla, 400 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 2-3 lžíce strouhaného křenu, 3 lžíce sekané petrželky. Příprava Plátky lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme. Žáruvzdornou nádobu vymažeme máslem a...

Finská pomazánka

15.07.2014 14:56
Suroviny: 1 balíček sýru Niva 1 sklenici majonézy 1 měkký tvaroh 1 větší cibule popř.trochu strouhaného Parmazánu(nemusí být) Postup přípravy receptu Nivu a tvaroh dáme do mísy,rozmačkáme vidličkou,přidáme majonézu(ne,celou sklenici),potom přidáme nakrájenou cibuli a ručním mixérem promícháme.Když...