Tuňákové karbanátky

17.07.2014 09:33

Ingredience

10 slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, šťáva z půlky citrónu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl a pepř.

Příprava

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robou i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, hmotu rozdělíme na 8 dílů a vytvarujeme rybí karbanátky, které smažíme na oleji dozlatova.

Přílohy

Podáváme s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.