Švédský rebarborový koláč
08.07.2014 16:31
vejce | 2 ks | cukr krystal | 1,5 dcl | hladká mouka | 1,5 dcl |
oloupaná a nakrájená rebarbora (kousky 1 cm) | 2 - 3 stonky | cukr krystal na posypání | 100 g | máslo | 50 g |
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů. Formu na koláč vymažte máslem.
Vejce a cukr vyšlehejte do bíla, přidejte mouku a vymíchejte těsto. Nalijte těsto do formy, posypte kousky rebarbory a cukrem. Máslo nakrájejte na malé kousky a rovnoměrně jím pokryjte celý povrch koláče. Pečte asi 25 - 30 minut.
Doporučuji servírovat s vanilkovou zmrzlinou anebo (jako Švédové) vanilkovou omáčkou, recept na ni sem určitě taky někdy přibude.