Švédský rebarborový koláč

08.07.2014 16:31
vejce 2 ks cukr krystal 1,5 dcl hladká mouka 1,5 dcl
oloupaná a nakrájená rebarbora (kousky 1 cm) 2 - 3 stonky cukr krystal na posypání 100 g máslo 50 g
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů. Formu na koláč vymažte máslem.
Vejce a cukr vyšlehejte do bíla, přidejte mouku a vymíchejte těsto. Nalijte těsto do formy, posypte kousky rebarbory a cukrem. Máslo nakrájejte na malé kousky a rovnoměrně jím pokryjte celý povrch koláče. Pečte asi 25 - 30 minut.
 
Doporučuji servírovat s vanilkovou zmrzlinou anebo (jako Švédové) vanilkovou omáčkou, recept na ni sem určitě taky někdy přibude.