Francouzská cibulová polévka

08.07.2014 15:57

Ingredience

  • 
    1 sklenka
    bílé víno
    
     
    máslo
    
     
    strouhaný sýr
    
     
    chléb
    
     
    mletý černý pepř
    
    3 ks
    cibule
    
     
    hovězí vývar
  • PODLE CHUTI

    
     
    sůl
  • PODLE POTŘEBY

    hladká mouka

    Postup přípravy receptu

     

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

    V kastrůlku roztavíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Pak přidáme hovězí vývar, víno a pepř. Polévku chvíli povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou a osolíme.

    Mezitím si chléb nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu osmahneme.

    Hotovou francouzskou polévku rozdělíme do misek, přidáme osmažený chléb a za horka ji posypeme sýrem.