Francouzské brambory
15.07.2014 12:21
Brambory | 1 kg |
Uzené maso | 200 g |
Vejce | 3 ks |
Cibule | 1 ks |
Sůl | |
Kmín | |
Rostlinný olej | |
Sádlo na vymazání |
|
Mléko a 2 vejce na zalití |
1 šálek |
Postup přípravy:
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,
Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.