Francouzské brambory

15.07.2014 12:21
Ingredience
Brambory 1 kg
Uzené maso 200 g
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Kmín  
Rostlinný olej  
Sádlo 
na vymazání
 
Mléko 
a 2 vejce na zalití
1 šálek

Postup přípravy:


 
 
 

Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,

Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.