Francouzské palačinky

15.07.2014 12:17

Ingredience

  •  
      400 g
    hladká mouka
    
      1 l
    mléko
    
    1,5 lžičky
    kypřící prášek
    
    2-4 ks
    vejce
  •  PODLE CHUTI

    1 špetka

    sůl

    •   Postup přípravy receptu

    Smícháme mouku a kypřící prášek dohromady. Vejce s mlékem také promícháme, ale nešleháme. Obě připravené směsi promísíme - tekuté do sypkého. Řídkou směs na palačinky smažíme na kapce oleje na mírnějším ohni. Vždy mezi palačinkami pánev lehce zchladíme, aby se stihlo těsto rozlít. Palačinky by měly být tenoučké, stačí cca půl naběračky na průměrně velkou pánev. To, že je palačinka připravena na otočení, poznáme podle toho, že už se nelepí na pánev.

    Na palačinky poklademe, na co jen máme chuť, doporučuji i javorový sirup, nugetu, pomerančovou marmeládu, šlehačku se šupinkami čokolády, karamelový topping (rozpustíme cukr, až začne karamelizovat, přilijeme trošičku vody a promícháme).