Mexická pizza

15.07.2014 13:23

Těsto: 200 g hladké mouky

½ kostky droždí

½ lžičky cukru

½ lžičky soli

olivový olej

½ pórku

½ červené papriky

½ sklenice červených fazolí (440 g)

50 g tvrdého strouhaného sýra (např. Gouda)

50 g strouhané Mozzarely

50 g zakysané smetany

bazalka

ostrý kečup

malá cibule

avokádo

1 stroužek česneku

 sůl, pepř, koriandr, citrónová šťáva

 

Do 150ml teplé vody přidáme trochu mouky a cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme přikryté na teplém místě asi 20 minut pracovat. Přidáme zbytek mouky, sůl a olivový olej a vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáme vodu či mouku, aby těsto nelepilo a současně nebylo příliš tuhé. Přikryté necháme hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválíme kruhovou placku a její okraje zahneme dovnitř. Pizzu potřeme ostrým kečupem a ozdobíme nakrájeným pórkem, paprikou, fazolemi a bazalkou. Na závěr posypeme oběma druhy sýrů a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme 15-20 minut, až budou okraje pizzy zbarveny dozlatova. Nakrájenou cibulku, utřený česnek, 2 lžíce zakysané smetany a rozdrcenou dužninu z avokáda smícháme a ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Před servírováním upečenou pizzu pokapeme avokádovým pyré a zbytkem zakysané smetany. Můžeme posypat i nadrcenými lístky koriandru.