Mexické fazole
15.07.2014 13:15
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
- 1 středně velkou cibuli,
- nasekanou najemno
- 1 středně velkou červenou papriku, nakrájenou na malé kousky
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
- pepř, sůl a trochu limetkové
- šťávy na dochucení
- 4 tortilly
Příprava jídla
1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.
2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.
3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.
4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).
5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.
2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.
3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.
4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).
5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.