Mexické fazole

15.07.2014 13:15
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut 
 

Ingredience

    • 1 středně velkou cibuli,
    • nasekanou najemno
    • 1 středně velkou červenou  papriku, nakrájenou na malé kousky
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1/2 lžičky mletého chilli
    • 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
    • pepř, sůl a trochu limetkové
    • šťávy na dochucení
    • 4 tortilly

Příprava jídla

1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).
5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.