Norský salát

15.07.2014 15:02

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • 1 hrnek pečeného nebo vařeného masa (může být hovězí, jehněčí nebo vepřové)
  • 1 hrnek šunky
  • 2 lžíce cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1/4 hrnku smetany nebo kysané smetany
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 2 vařené červené řepy
  • pepř
  • čerstvá petrželka

    Postup

    Maso pokrájíme na tenké nudličky, šunku na proužky a cibuli na jemno. Vařené vejce nakrájíme na plátky a řepu na kolečka.
    V misce smícháme maso s cibulí. Ve sklenici ušleháme olej, posekanou petrželku, ocet a pepř, pomalu vmícháme smetanu a nalijeme na maso. Promícháme, ozdobíme nakrájeným vejcem a červenou řepou.

    Podáváme samotné nebo s pečivem.