Norský salát
15.07.2014 15:02
Čas přípravy
- 40 minut
Ingredience
- 1 hrnek pečeného nebo vařeného masa (může být hovězí, jehněčí nebo vepřové)
- 1 hrnek šunky
- 2 lžíce cibule
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1/4 hrnku smetany nebo kysané smetany
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 2 vařené červené řepy
- pepř
- čerstvá petrželka
Postup
Maso pokrájíme na tenké nudličky, šunku na proužky a cibuli na jemno. Vařené vejce nakrájíme na plátky a řepu na kolečka.
V misce smícháme maso s cibulí. Ve sklenici ušleháme olej, posekanou petrželku, ocet a pepř, pomalu vmícháme smetanu a nalijeme na maso. Promícháme, ozdobíme nakrájeným vejcem a červenou řepou.Podáváme samotné nebo s pečivem.