Paella

08.07.2014 15:24

Ingredience

na  porcí  
  • 
    100 g
    fazolky
    
    1 ks
    červená paprika
    
    1 ks
    klobása
    
     
    olej
    
    2 ks
    rajče
    
    4 ks
    kuřecí stehno
    
    300 g
    rýže
    
    150 g
    hrášek
    
    2 ks
    cibule
    
    200 g
    vepřová kýta
    
    600 ml
    vývar
    
    250 g
    plody moře
  • PODLE CHUTI

    
     
    mletý černý pepř
    
     
    sůl
    
     
    šafrán
    

    Postup přípravy receptu

    Na polovině oleje opečeme kuřecí stehna. Ta můžeme překrojit i na polovinu. Osolíme je a vyjmeme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek, zpěníme, přidáme na kousíčky nakrájené maso a opečeme.

    Doplníme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata, fazolky, opepříme a dochutíme šafránem a chvíli podusíme. Potom přidáme plody moře a zase chvíli dusíme. Na veliké pánvi nebo v pekáči rozehřejeme olej a vsypeme opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložíme na pánvi nebo na pekáči. Pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a paellu dusíme asi 20 minut. Podle potřeby ji podléváme vývarem. Ke konci na ni nasypeme hrášek a odklopíme pokličku, aby se voda vypařila.

    Španělskou paellu ihned podáváme.