Paella
Ingredience
-
- 100 g
- fazolky
- 1 ks
- červená paprika
- 1 ks
- klobása
- 2 ks
- rajče
- 4 ks
- kuřecí stehno
- 300 g
- rýže
- 150 g
- hrášek
- 2 ks
- cibule
- 200 g
- vepřová kýta
- 600 ml
- vývar
- 250 g
- plody moře
-
PODLE CHUTI
Postup přípravy receptu
Na polovině oleje opečeme kuřecí stehna. Ta můžeme překrojit i na polovinu. Osolíme je a vyjmeme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek, zpěníme, přidáme na kousíčky nakrájené maso a opečeme.
Doplníme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata, fazolky, opepříme a dochutíme šafránem a chvíli podusíme. Potom přidáme plody moře a zase chvíli dusíme. Na veliké pánvi nebo v pekáči rozehřejeme olej a vsypeme opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložíme na pánvi nebo na pekáči. Pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a paellu dusíme asi 20 minut. Podle potřeby ji podléváme vývarem. Ke konci na ni nasypeme hrášek a odklopíme pokličku, aby se voda vypařila.
Španělskou paellu ihned podáváme.