Smažené čínské nudle
Ingredience
-
- 2 lžíce
- sójová omáčka
- 400 g
- vaječné čínské nudle
- 1 ks
- zelená paprika
- 1 ks
- červená paprika
- 2 plátky
- kuřecí prsní řízek
- 4 stroužky
- česnek
- 1 ks
- menší pórek
- 1 lžička
- škrobová moučka
- 1 - 2 lžiček
- koření Čína
- 1 ks
- cibule
- 1 ks
- větší mrkev
-
PODLE CHUTI
-
PODLE POTŘEBY
Postup přípravy receptu
Zeleninu omyjeme, cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme. Papriky zbavené jádřinců nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev na půlměsíčky, pórek na kolečka, česnek na plátky.
Zeleninu zprudka smažíme na oleji, dokud nezměkne. Musí ale zůstat polosyrová, křupavá.
Maso nakrájíme na malé kousky a ty promícháme se škrobovou moučkou.Na pánvi maso zprudka osmažíme na rozehřátém oleji, ochutíme kořením na čínu a sójovou omáčkou. Usmažené maso pak promícháme se smaženou zeleninou.
Čínské nudle povaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané nudle zprudka smažíme 2 - 3 minuty v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Během smažení je promícháváme. Smažíme vždy 1 - 2 porce nudlí. Ve větším množství by se na pánvi slepovaly.
Usmažené čínské nudle promícháme s masovou směsí a podáváme. Můžeme připepřit nebo přisolit.