Špagety carbonara

08.07.2014 16:09

Ingredience

na 1 porci 
  • 
     
    olivový olej
    
    100 g
    špagety
    
    2 stroužky
    česnek
    
    10 dkg
    anglická slanina nebo šunka
    
    2 ks
    žloutek
  • NA OZDOBU

    
     
    čerstvá petrželka
  • Postup přípravy receptu

    Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety a promícháme, aby se nepřilepily. Vaříme až do doby, kdy budou al dente. Potom špagety scedíme tak, aby nám zbyla uvařená voda, pomůžeme si sítem, které položíme na misku nebo hrnec.

    Zvlášť na pánev dáme olivový olej, poté přidáme šunku či anglickou slaninu a osmahneme, dále přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a zhruba 1 - 2 minuty restujeme na mírném ohni. Uvařené špagety přidáme na pánev k orestovanému česneku a k šunce či slanině a chvíli restujeme. Poté nabereme asi do půlky malé sklenice (cca 50 - 70 ml) osolenou vodu ze špaget, přidáme ji ke špagetám a promícháme. Přidáme 2 žloutky a velice rychle promísíme se špagetami, aby se nám žloutky na ohni neuvařily. Vsypeme strouhaný parmazán a znovu promícháme, nakonec přidáme nasekanou bazalku.

    Italské špagety carbonara podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou a ještě na závěr posypeme parmazánem.