Španělská bramborová tortilla

08.07.2014 15:39

Ingredience

na  porce
  • 
    75 ml
    vývar
    
    1 svazeček
    jarní cibulka
    
    4 lžíce
    olivový olej
    
    1 lžíce
    bylinky
    
    3 ks
    vejce
    
    2 lžičky
    sůl
    
    1/2 lžičky
    mletý bílý pepř
    
    500 g
    brambory
  • OMÁČKA

    
    1 lžíce
    olej
    
    200 g
    rajčata
    
    1 lžička
    sůl
    
    1/2 lžičky
    mletý bílý pepř
    
    2 stroužky
    česnek
    

    Postup přípravy receptu

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a plátky brambor opečeme z obou stran. Pak zalijeme vývarem, osolíme a necháme dusit skoro doměkka. Pak je odstavíme a necháme částečně vychladnout.

    Vejce smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou. Do vaječné směsi vmícháme brambory, dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami (pažitka, bazalka). Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, přiklopíme pokličkou a opékáme na mírném plameni asi 8 minut. Pak tortillu obrátíme a z druhé strany opékáme asi 3 minuty. Rozkrájíme na troúhelníky a udržujeme teplou.

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek drobně usekáme a s rajčaty orestujeme na oleji. Poté zalijeme vývarem, lehce provaříme a dochutíme solí i pepřem.

    Tortilly rozdělíme na talíře a přeléváme je rajčatovou směsí.

    50 ml
    drůbeží vývar