Španělská bramborová tortilla
Ingredience
-
- 75 ml
- vývar
- 1 svazeček
- jarní cibulka
- 4 lžíce
- olivový olej
- 1 lžíce
- bylinky
- 3 ks
- vejce
- 2 lžičky
- sůl
- 1/2 lžičky
- mletý bílý pepř
- 500 g
- brambory
-
OMÁČKA
- 1 lžíce
- olej
- 200 g
- rajčata
- 1 lžička
- sůl
- 1/2 lžičky
- mletý bílý pepř
- 2 stroužky
- česnek
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a plátky brambor opečeme z obou stran. Pak zalijeme vývarem, osolíme a necháme dusit skoro doměkka. Pak je odstavíme a necháme částečně vychladnout.
Vejce smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou. Do vaječné směsi vmícháme brambory, dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami (pažitka, bazalka). Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, přiklopíme pokličkou a opékáme na mírném plameni asi 8 minut. Pak tortillu obrátíme a z druhé strany opékáme asi 3 minuty. Rozkrájíme na troúhelníky a udržujeme teplou.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek drobně usekáme a s rajčaty orestujeme na oleji. Poté zalijeme vývarem, lehce provaříme a dochutíme solí i pepřem.
Tortilly rozdělíme na talíře a přeléváme je rajčatovou směsí.
- 50 ml
- drůbeží vývar