Vafle

16.07.2014 17:17

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 1dl cukru
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička kardamonu ( není skoro cítit, dejte dvě)
  • 5 dl hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 5 dl pomerančovéhu džůsu

    Postup

    Všechny suroviny promícháme v míse, přidáme rozpuštěné máslo a vše prošleháme na hladkou a kompaktnější hmotu. Necháme odpočinout dvacet minut aby mouka nabobtnala.
    Vafle pečeme ve vaflovníku a po upečení je potíráme zakysanou smetenou, nebo šlehačkou a navrch přidáme džem nebo marmeládu.
    Máte chuť na čokoládové vafle? Rozdělte si hmotu na dva díly a do jednoho dílu přidejte dvě lžičky kakaa. Pak si upečte světlé vafle i vafle s chutí čokolády.